Tien december is de Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ook in It Maskelyn worden op zaterdag 8 december brieven en kaarten geschreven. Doe mee! Tussen 11.00 en 15.00 uur  kunt u er terecht. Het hoeft niet veel tijd te kosten.  Een half uur is al voldoende om bijvoorbeeld een groetenkaart te schrijven. Voorbeeldteksten voor brieven en kaarten liggen klaar. Ook kunt u kaarsen en kaarten kopen. De koffie staat klaar.

Dit jaar staan tien vrouwen centraal. Zoals de Iraanse Atena Daimi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit alleen maar omdat ze actie voerde tegen de doodstraf in Iran.

Acties van voorgaande jaren hebben aangetoond dat deze massale brievenschrijfactie werkt. (lees meer….Zoals voor de Ethiopische journalist Eskinder Nega: ‘In 2018 werd ik vrijgelaten. Niet omdat de regering van gedachten veranderde, maar omdat mensen de vrijlating eisten van gevangen activisten, journalisten en bloggers.”

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Voor meer informatie : www.amnesty.nl/write-for-rights-2018

 

Entree

  gratis

Meer informatie

www.amnesty.nl/write-for-rights-2018