Het Laatste Avondmaal

Rudi Stuve exposeert van 15 februari 2019 tot 29  maart 2019 een reeks portretten. De portretten zijn allemaal groter dan levensecht, rauw geschilderd, de materiebehandeling en de textuur van de schilderijenj maken een belangrijk onderdeel uit van het werk. Omdat de schilderijen niet ingelijst zijn, onaf lijken en rauw van opzet zijn zonder al te veel detail, hier en daar zelfs is het doek onbeschilderd en maken lopers van verf deel uit van het beeld raken ze de toeschouwer recht in het hart. Qua uitstraling zijn ze ook allesbehalve vrolijk, ondanks het hier en daar vrolijke kleurgebruik.
De portretten zijn als het ware een verbeelding van somberheid en depressie. Gevoelens die tegenwoordig niet meer bij het leven mogen horen lijkt het wel, we moeten allemaal op de ‘socials’ laten zien hoe goed we het wel niet doen en daar horen sombere gevoelens en depressies niet bij. Toch zijn die wel degelijk een onderdeel van ieders leven, blije gevoelens bestaan als het ware dankzij de aanwezigheid van die depressieve gevoelens. Waarom worden ze dan zo vaak weggestopt? Mijn schilderijen zijn als het ware een erkenning van de depressie.
De titel van het werk ‘Het laatste Avondmaal’ verwijst naar de verbeelding van dat laatste avondmaal. De meeste schilders beelden de 12 discipelen en Jezus naast elkaar af, alsof er geen interactie tussen de verschillende personen mag bestaan. Doordat mijn portretten allemaal naast elkaar komen te hangen doen ze dus ook aan dat laatste avondmaal denken….
Op 15 februari 2019 wordt de tentoonstelling op een bijzondere manier geopend, met een schilderperformance door Rudi en Sake Hijlkema.
Openingstijden: ma t/m do 09.00 – 12.00 uur, 13.00 – 17.00 uur, 19.00 – 23.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag alleen bij activiteiten geopend.

Entree

  gratis

Meer informatie

0511-472126