Op 15, 16 en 17 maart 2021 vindt de verkiezing plaats voor de Leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Op deze dagen zijn de stemlokalen geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Veiligheidsmaatregelen

Om het stemmen op een veilige manier te laten verlopen en de risico’s voor de gezondheid van de kiezers en stembureauleden als gevolg van het coronavirus te voorkomen nemen we extra maatregelen. De stemlokalen worden coronaproof ingericht. Kijk op Rijksoverheid.nl voor een overzicht van alle maatregelen.

Gezondheidscheck

Voordat u naar het stemlokaal gaat moet u voor uzelf de gezondheidscheck doen: dit zijn enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt thuis informatie hierover. Doe de check op de dag dat u wilt gaan stemmen.

Als u 1 van die vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stemlokaal. In plaats daarvan kunt u op de achterkant van uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen.

Mondkapje in het stemlokaal

In het stemlokaal bent u verplicht om een mondkapje te dragen. Volg daarom de regels over afstand en hygiëne op. Doet u dat niet? Dan kan u de toegang worden ontzegd of wordt u verzocht het stemlokaal te verlaten. U heeft dan niet gestemd.

Heeft u een beperking of ziekte waardoor u geen mondkapje kunt dragen? Dan bent u niet verplicht om er 1 te dragen. U moet wel kunnen aantonen waarom u dat niet kan. Lees hier meer over op Rijksoverheid.nl.

Entree

Meer informatie