Winnaar Internationaal Franz Liszt pianoconcours in Hurdegaryp.

Op zaterdag 2 mei a.s. geeft de winnaar / winnares van de 12de editie van het Internationale Franz Liszt Concours een concert in It Maskelyn te Hurdegaryp. Wie de winnaar is van dit concours is pas eind maart 2020 bekend. Stichting Kunstkring Hardegarijp heeft sinds 2008 de eer om de eerste prijswinnaar van het driejaarlijkse concours te mogen verwelkomen. De kernactiviteit van de Kunstkring Hardegarijp is het organiseren van klassieke muziek in een huiselijke sfeer. Maar ééns in de drie jaar ontvangen we de winnaar van het Internationaal Franz Liszt Concours en daar hebben we een grote ruimte voor nodig. Voor dat doel wijken we dan bijvoorbeeld uit naar Glinstra State in Burgum, het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost of Fogelsangh State in Veenklooster. Dit jaar hebben we gekozen voor It Maskelyn in Hurdegaryp. Een reden te meer om dit jaar deze locatie te kiezen is dat de Kunstkring Hardegarijp 25 jaar geleden in Hurdegaryp is gestart. En nog steeds liggen de roots van de Kunstkring in dit dorp hoewel veel concerten ook in de nabije omgeving worden georganiseerd.

Op 2 mei a.s. dus een heel bijzonder concert. Je zou kunnen zeggen: de meest talentvolle en beste pianist ter wereld komt optreden in It Maskelyn. En waarschijnlijk is dit het enige optreden van deze pianist in het Noorden van het land. Op dit moment weten we nog niet wie de winnaar is omdat de finale van de 12de editie plaats vindt van 16 tot en met 28 maart 2020 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het Concours valt uiteen in drie fases.

De eerste fase bestaat uit de internationale selectierondes, acht maanden voorafgaand aan het concours, met publieke sessies over de gehele wereld. In 2019 in New York, Moskou, Tbilisi, Beijing, Hong Kong en natuurlijk Utrecht.

De tweede fase is ‘het festival’ in Utrecht waarvoor 14 pianisten uitgenodigd worden. Zij geven ieder drie recitals, één gewijd aan Liszts originele composities, één gewijd aan Liszt-transcripties en/of originele werken van andere componisten en één kamermuziek concert.

De derde fase bestaat uit ‘de finales’,ook in Utrecht, waarbij de drie winnaars van het concours zichzelf presenteren aan de wereld met zowel een solo recital als een finale concert met het Radio Filharmonisch Orkest.

De eerste prijswinnaar heeft het voorrecht dat hij of zij op wereldtournee gaat om in alle grote concertzalen te spelen. De winnaar speelt o.a. in Nederland in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam én in It Maskelyn in Hurdegaryp. Wilt u weten wie t.z.t. de winnaar is: kijk dan op https://www.liszt.nl/

Reserveren: 06-53159286 of www.kunstkringhardegarijp.nl

Entree

  € 20,00

Meer informatie

Reserveren: 06-53159286 of www.kunstkringhardegarijp.nl