Jongerenwerk It Maskelyn.

Wat doen we?

Wij ontmoeten elkaar in de jeugdsoos van Hurdegaryp. Hier kunnen wij samen gezellig praten en verschillende spelletjes met elkaar doen. Zo zijn wij in het bezit van een pooltafel, pingpongtafel en voetbaltafel waar dan ook veel gebruik van gemaakt wordt. Ook hebben wij een kleine studio binnen onze jeugdsoos waar de jongeren hun eigen muziek kunnen maken en opnemen.

Doel en streven

Ons doel is dat jongeren van verschillende leeftijden elkaar in de jeugdsoos kunnen ontmoeten en een plekje hebben waar ze terecht kunnen. We willen dat de jeugdsoos zo zelfstandig mogelijk draait, dus door jongeren en vrijwilligers zelf beheerd wordt met ondersteuning van ouders en het jongerenwerk van KEaRN. Ook is het de bedoeling dat de jongeren meer in contact komen met andere gebruikers van het Multi Functioneel Centrum. Dit gaan we doen door verschillende activiteiten te organiseren voor jong en oud en in samenwerking met Kinderwerk en Ouderenwerk binnen It Maskelyn. Het streven is een open jeugdsoos, waar alle jongeren zich thuis voelen en waar leuke activiteiten georganiseerd worden met een goeie verbinding naar het dorp.

Teensclub

Teensclub is 1 keer in de maand op vrijdagavond. Dit is de 2e vrijdag van de maand. De leeftijdsgroep is vanaf groep 8 tot 16 jaar. Voor de Teensclub is er een groep vrijwilligers. Tijdens de Teensclub zijn de tieners met zijn allen aan het ‘’chillen’’ of er wordt een activiteit georganiseerd. In de jeugdsoos is genoeg te doen voor de tieners zoals poolen, tafelvoetbal, pingpongen, gamen en ook is er een kleine studio waar de tieners hun eigen muziek kunnen maken en opnemen.

Openingstijden soos

Wij zijn 1 keer in de maand open op vrijdagavond voor de tieners. Dit is de 2e vrijdag van de maand tijdens Teensclub. De tieners en vrijwilligers/ouders hebben hier zelf het beheer over de bar en kas, in samenwerking met de beheerder van It Maskelyn. De jeugdsoos zou vaker open kunnen als er meer jongeren zijn die hier gebruik van willen maken of als er meer vrijwilligers zijn die de jeugdsoos open willen doen.

Aanspreekpunt

Voor meer informatie, vragen, tips, of klachten kunt u terecht bij de volgende personen:
Redmar Severein (Jongerenwerk, KEaRN, Tytsjerksteradiel).  E-mail: redmar@kearn.nl, telefoonnummer:06 3001026.