Voorzieningen

Afhaal- en inleverpunt dbieb

Speciaal voor leden van dbieb is in It Maskelyn een afhaal- en inleverpunt voor boeken en andere materialen ingericht. Daarnaast verzorgt dbieb wekelijks een verse voorraad tijdschriften voor leestafel én diverse dagbladen.

Mini-bieb

In de MiniBieb kennen we het systeem van halen, lenen en brengen, dat houdt in, je mag een boek meenemen, het houden, weer terugleggen, wat je wilt. Wil je boeken brengen, dan graag op een stapeltje op de boekenkast plank leggen, maar zijn het er meer dan 10, dan graag even met één van ons bellen, zie hieronder. We willen hiermee ook voorkomen dat er dozen vol worden “gedumpt”. Wij willen graag boeken die gangbaar zijn en voor de mede dorpslezers interessant zijn. Hetzelfde geldt voor tijdschriften, niet ouder dan 3 maanden s.v.p. En ook video’s, graag maximaal 5. Wij houden de dorpsbewoners op de hoogte via Tusken Wâld en Wetter.

Contactpersonen:

Jessy Stapenséa
t.d.stapensea@hetnet.nl
0612648312

Nynke Hofstede
nynkehofstededejong@gmail.com
0637452016

Peter en Tity Peereboom komen wekelijks om de bieb wat te ordenen en boeken in de kast te zetten.

Mienskips-kasten

Zoals regelmatig in het nieuws komt, blijkt dat veel gezinnen in armoede leven. Ook in Hurdegaryp. De mienskips-kastjes kunt u openen en eruit halen wat u nodig heeft.

Als u lang houdbare artikelen over heeft, zoals koffie, thee, soep, broodbeleg, peulvruchten, conserven, etc. kunt u in het voedselkastje plaatsen.
In het kastje voor andere artikelen kunt u maandverband, tampons, wasmiddel, afwasborstels, en huisdiervoeding zetten. Dorpsgenoten met minder financiële middelen zullen er blij mee zijn.

Repro

Voor diverse drukwerkzaamheden kunt u terecht bij het kopieercentrum in It Maskelyn. Kopieer-/drukwerk voor de repro kan alleen digitaal aangeleverd worden in overleg met beheerder van It Maskelyn. U wordt verzocht altijd met pin te betalen. 

Voor de openingstijden en vragen neem je contact op via repro@itmaskelyn.nl of op telefoonnummer: 0511 47 21 26.